هیرمانا
دوشنبه , آذر ۱۰ ۱۳۹۹
خانه / خرما ربی / صادرات خرمای ربی روغن خورده به ترکیه

صادرات خرمای ربی روغن خورده به ترکیه

صادرات خرمای ربی روغن خورده با چه شرایطی به ترکیه انجام خواهد شد؟ آیا می دانید بهترین مناطقی که از آن ها خرمای ربی خوب و مرغوب برداشت می شود، کدام هستند؟ اصلاً اطلاع دارید که منظور از خرمای ربی روغن خورده چه بوده و مصرف این خرما چه خواصی دارد؟
یکی از خرما هایی که متاسفانه به خاطر کمبود شرایط در منطقه تولیدی اش، به عنوان خرما پاکستانی شناخته می شود، خرما ربی است. خیلی از کشور های دور و نزدیک با وجود عرضه خرما ربی از کشور عزیزمان ایران به بازار جهانی، هنوز بر این باور هستند که این خرما، یک نوع خرمای خوب و مرغوب پاکستانی می باشد.
کیفیت خوب این خرما و طعم لذیذش، باعث شده تا صادرات خرمای ربی به کشور های بسیاری انجام شود. از جمله:

  • ترکیه
  • هندوستان
  • چین
  • کانادا
  • روسیه
  • عراق
  • گرجستان
  • ارمنستان و …

البته دولت هر ساله شرایط خاصی را برای صادرات خرما های مختلف از قبیل ربی، کبکاب و … مشخص می کند. حتی دیده شده در سال هایی، صادرات خرما توسط تولید کنندگان داخلی ممنوع شود.

صادرات خرمای ربی

بهترین مناطق برداشت خرما ربی کدام اند؟

ممکن است خیلی از شما مطلع نباشید، اما لازم است بدانید که این خرما در استان سیستان بلوچستان کشت، داشت و برداشت می شود.
البته در استان سیستان بلوچستان، بهترین مناطق برداشت خرما ربی عبارتند از:

  1. چابهار
  2. سراوان
  3. ایرانشهر
  4. زابل
  5. خاش
اگر بخواهیم در میان این ۵ قطب و مبدا تولید خرمای ربی یکی را به عنوان بهترین انتخاب کرده که مرغوب ترین نوع خرمای ربی را به بازار فروش داخلی و خارجی عرضه می دارد، بی شک از سراوان نام خواهیم برد.
اما چیزی که سبب ناراحتی می شود، عدم امکانات تولید و بسته بندی خرما ربی در این مناطق نخل خیز می باشد. کسانیکه نخلستان دارند، بعد از برداشت خرمای ربی، آن را برای آماده سازی و عرضه به بازار، در اختیار کشور همسایه یعنی پاکستان قرار می دهند.
دلیل اینکه این خرما در بازار جهانی خرمای پاکستانی نامیده می شود و مختصر در ابتدای بخش راجع به آن صحبت شد، همین مسئله می باشد.

شرایط صادرات خرما ربی چگونه است؟

هر نوع خرمایی، از خرمای ربی گرفته تا خرما های بسیار پرطرفداری نظیر خرمای مضافتی، شرایط صادرات مشخصی دارند. این شرایط صادرات توسط دولت تعیین شده و به آن تعرفه های صادرات خرما گفته می شود.
فاکتور های بسیاری در بازار تولید خرما هستند که این شرایط را تحت تاثیر خود قرار داده و روی آن تاثیر مثبت یا منفی می گذارند. برخی از فاکتور ها در زیر نام برده شده اند:

  • مقدار تولید سالانه: ممکن است شرایط آب و هوایی، سبب کاهش یا افزایش میزان تولید سالانه خرما ربی شود. کاهش میزان تولید شرایط صادرات را سخت خواهد کرد.
  • افزایش میزان تقاضا: مثلاً در ماه هایی نظیر ماه رمضان، تقاضا برای مصرف خرما بالاست. پس با وجود تقاضای داخلی، نیاز به صادرات آن نخواهد بود.
  • نوسان قیمت دیگر گونه های خرما: قیمت خرما های مختلف به هم مرتبط می باشد. خرمایی اگر با افزایش قیمت در بازار فروش همراه بود، بی شک بر قیمت و همچنین تعرفه صادرات خرمای دیگر تاثیر خواهد گذاشت.

چنین پارامتر ها و فاکتور هایی زیاد هستند که بررسی و بحث در مورد هر کدام، نیازمند زمان طولانی می باشد که از عهده ما خارج است.

صادرات خرمای ربی

خرمای ربی روغن خورده چیست؟

می دانید که موضوع بحث ما در اینجا، خرمای ربی روغن خورده می باشد. در میان شما ممکن است عده ای بدانند خرمای ربی روغن خورده چیست و عده دیگری ندانند.
اما به بیان ساده می توان گفت که خرمای روغن خورده، منظور خرمایی است که کاملاً تمیز شده و برای جذب بیشتر مشتری، دانه های خرما، روغن یا واکس کشی می شود.
اغلب تولید کنندگان، خرما های صادراتی را به این شکل آماده ساخته تا استاندارد هایشان با استاندارد های کشور مقصد مغایرت نداشته باشد.
در میان خرما های ربی معمولی و خرما های روغن خورده، نمونه دوم از قیمت بالاتری در بازار فروش برخوردار هستند.
اما آیا می دانید که مصرف خرمای ربی چه خواصی را به همراه خواهد داشت؟
بد نیست بدانید که:

  1. خرما ربی شامل فیبر زیادی است که این میزان فیبر به بهبود گوارش کمک می کند.
  2. آنتی اکسیدان زیادی در خرما ربی وجود دارد که از سخت شدن رگ ها جلوگیری می کند.
  3. منیزیم، سلنیوم، منگنز و کلسیمی که در خرمای ربی وجود دارد، سلامت استخوان ها را تضمین می کند.
  4. داشتن طبع گرم خرما ربی، به سلامت جنسی فرد کمک شایانی خواهد کرد و دیگر خواصی از این دست.

صادرات خرمای ربی

نمایندگی صادراتی خرما ربی به ترکیه

خرمای ربی در اواسط مرداد ماه برداشت می شود و حتی ممکن است این پروسه تا اوایل مهر ماه هم طول بکشد.
از آنجایی که این خرما، یک خرمای لذیذ و خوش طعم است و همچنین دارای ظاهر زیبایی می باشد، هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور خواهان دارد. با وجود اینکه بر روی بازار اقتصادی این نوع خرما به خوبی سرمایه گذاری نشده و برای معرفی آن باید کار های زیادی انجام داد.
جالب است بدانید که این خرما، یک خرمای تجاری خوب است. چون آن خرما، نوعی خرمای خشک و نیمه خشک می باشد که نگهداری آن نیازی به یخچال ندارد. برای همین، صادرات آن به کشور های دور و نزدیک نیازمند هزینه های گزاف نخواهد بود. زیرا نمایندگی های صادرات خرما ربی، نیاز به کانتینر های یخچالی نداشته و این هزینه صادرات را به اندازه زیادی کاهش می دهد.
جالب است بدانید که این خرما به جز انتقال به کشور پاکستان برای آماده سازی و صادرات، به برخی از کارخانه های تولید داخلی هم ارسال می شود که یکی از آن ها کرمان است.
در کارخانه های بسته بندی کرمان:

  • استاندارد ها و نکات بهداشتی به بهترین شکل انجام می شود.
  • شستشوی خرما به عالی ترین صورت انجام می پذیرد.
  • خرما از نظر سایز، کیفیت و … گرید بندی می شوند.
  • هر گرید از خرما ربی در بسته بندی های مشخصی قرار می گیرند.
  • فشرده نبودن، عاری بودن از آشغال های کوچک و … در پروسه تکمیل بسته بندی رعایت می شوند.

نهایتاً خرما ربی برای صادرات به کشور هایی نظیر ترکیه و سایر کشورهای اروپایی، آماده می گردد.

جهت آگاهی از شرایط ویژه صادرات خرما ربی درجه یک می توانید از کارشناسان این مجموعه؛ کمک خوبی بگیرید.
جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
نرجس فیروزی
راه های ارتباطی:
شماره موبایل: 09171347651
کانال تلگرام: Hirmana_co@
اینستاگرام: Hirmana_co
پست الکترونیکی: Hirmana.co@gmail.com

مطلب پیشنهادی

فروش عمده خرما ربی

قیمت روز خرما ربی صادراتی ایرانشهر

خرما ربی صادراتی ایرانشهر یکی از مرغوبترین خرماهای تولید شده داخلی است، که می توان …